Tawaran Nile Cruise

Nile

Penerangan

Menikmati Tawaran Nile Cruise melawat piramid Kaherah menakjubkan dan seni bina zaman pertengahan yang luar biasa dan kemudian belayar ke bawah sungai Nil antara Luxor dan Aswan.

Musim terbaik: Dari SEP-mei

Sesuai: (Keluarga - Honeymoon - Adventure - Discoveries - muda - pelajar - pencinta sejarah - pencinta budaya - kelonggaran - meditasi)

jadual perjalanan

Hari 1 :

Selamat datang ke Mesir. Anda akan bertemu dan dibantu di Lapangan Terbang Antarabangsa Kaherah oleh Wakil kami yang akan memindahkan anda ke Hotel anda oleh kenderaan yang berhawa dingin swasta. Apabila tiba di Hotel, Wakil anda akan membantu anda dengan cek lancar dalam dan memberi anda maklumat terperinci mengenai mengambil kali anda melalui Sorotan Mesir dan Nile Cruise lawatan anda. semalaman di Kaherah.

Hari 2:

Sarapan pagi di hotel anda di Kaherah dan kemudian anda akan dijemput oleh pakar peribadi anda berbahasa Inggeris Pemandu Pelancong yang akan menemani anda ke Giza Plateau untuk melawat salah satu daripada tujuh keajaiban dunia purba, Great Piramid Cheops, Chefren dan Mykerinus, Sphinx terkenal di Temple Valley menghadapi patung yang besar. Makan tengah hari akan dihidangkan di restoran tempatan yang baik yang berkualiti, kemudian beralih untuk menikmati Muzium Antikuiti Mesir yang menjadi tuan rumah bilik harta raja budak Tutankhamun. Juga terdapat di dalam bilik Mumia untuk diterokai (dengan bayaran tambahan) Kemudian pada ke kawasan Islam Kaherah untuk diterokai Khan El Khalili Bazaar, bazaar lama Cairo`s di mana anda mempunyai peluang untuk membeli orang-orang tangan indah cenderamata direka sebelum memandu kembali kepada anda hotel, bermalam di Cairo.

Hari 3:

Selepas sarapan pagi, anda akan dipindahkan ke Cairo Airport (Terminal Domestik) untuk menangkap penerbangan ke Aswan. Setibanya di Aswan, anda akan dipenuhi, dibantu dan dipindahkan ke bot Nile Cruise anda untuk berlepas. Selepas makan tengah hari, pakar anda pemandu pelancong akan mengiringi anda untuk petang lawatan untuk memasukkan Aswan High Dam, yang dibina pada tahun 1960-an untuk menyediakan elektrik yang amat diperlukan dan pengairan untuk negara. Nubia, kawasan yang dilanda banjir, mengalami penggalian arkeologi terbesar dan yang paling teliti yang Mesir telah diketahui.

Maka anda akan pergi untuk melihat 'Unfinished Obelisk' yang masih terletak pada kuari granit yang disediakan Mesir purba dengan bahan binaan. Ia akan menjadi sekeping terbesar batu pernah dikendalikan tetapi apabila retak ditemui ia terbengkalai di mana ia sedang yg telah dibentuk. Menyeberang dengan bot ke Angilika Island, untuk melihat Kuil Isis di Philae yang dikhaskan untuk kedua-dua dewi Isis dan Hathor dan salah satu daripada Kuil Nubian diselamatkan sebelum Empangan dibina. Menikmati colonnades lama Philae, menara dan relif termasuk yang masih hidup inskripsi yg sukar dibaca dan yg bersifat rakyat terakhir di Mesir. Makan malam dan bermalam di atas kapal mewah Nile Cruise.

Hari 4:

Hari ini anda akan mula belayar indah anda di sepanjang Sungai Nil yang tenang menyaksikan kehidupan dan sungai delta hijau bank-bank tempatan tidak berubah selama berabad-abad. Menikmati sarapan pagi di atas kapal sebelum tiba di Kom Ombo untuk melawat Kuil Kom Ombo dengan Kuil Guide.The anda adalah satu-satunya Temple purba di Mesir dibahagikan kepada dua, mencerminkan dedikasi kepada dua Tuhan: Sobek, Allah Buaya kesuburan; dan helang berkepala Horus, Allah langit. Kom Ombo juga terkenal dengan gambaran-gambaran instrumen pakar bedah itu, memberikan kita suatu rekod awal perubatan dan pembedahan di Mesir Purba.

Selepas makan tengah hari dan minuman petang di atas kapal manakala belayar, anda akan tiba di Edfu, rumah kepada Ptolemy Temple besar Horus, yang paling lengkap dan terbaik dipelihara Kuil Mesir, yang terdiri daripada tiang banyak, dewan, dewan dan gereja kecil. Dua patung Horus rusuk kembar tersergam pintu masuk; dan di dalam, salah satu tulisan yang menarik menyenaraikan tajuk buku (skrol) yang diadakan di perpustakaan. Akhirnya belayar ke Luxor dengan makan malam malam di atas kapal Cruise Nil anda. Bermalam di Luxor.

Hari 5:

Selepas sarapan pagi di atas kapal, Pemandu Pelancong anda akan menemani anda ke Timur Bank of Luxor untuk diterokai Kuil Karnak yang mengagumkan, tapak agama purba terbesar di dunia. Dewan hypostyle dengan tiang granit amat besar adalah salah satu mercu tanda yang terkenal Mesir. Akan ada masa lapang untuk meneroka bahagian yang berlainan di kompleks besar yang dibina semasa pemerintahan pelbagai Firaun.

Maka anda akan dipindahkan ke Kuil Luxor megah yang dibina oleh Amenhotep III dan Ramses II untuk ritual dan perayaan-perayaan dan berdedikasi kepada Allah Amun. Kembali di papan Cruise anda untuk makan tengah hari sebelum bertolak dengan pemandu pelancong anda untuk lawatan akhir anda, yang di Tebing Barat Luxor, tempat berehat asal dunia budak terkenal Raja Tutankhamun di Lembah Raja-raja bersama-sama dengan 62 makam lain digali daripada Firaun dan orang kenamaan.

Menemui Kuil Ratu Hatshepsut (satu-satunya wanita Firaun) di El Deir EL Bahari dan dua patung yang menjulang tinggi daripada Colossi of Memnon. (Tiga makam melawat akan ditentukan oleh Kerajaan Mesir untuk mengekalkan mereka daripada aliran besar pelawat, oleh itu digilirkan sepanjang tahun dan tidak boleh disahkan sebagai mana makam sebelum lawatan anda).

Sila Nota: Terdapat bayaran tambahan untuk memasuki Makam Raja Tutankhamun dan Ramses

hari6:

Selepas sarapan pagi, pendaratan sebelum dipindahkan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Luxor untuk terbang balik ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kaherah untuk rumah penerbangan balik.

Booking Options
Polisi & Terma


Hari : 6 | Malam : 5


Kemasukan


 • Sarapan harian
 • Pengangkutan
 • Deluxe Coach
 • Parking
 • Guides / Assistance
 • Roundtrip Hotel Transfers
 • Driver
 • Service fee for tour guide
 • Hotel pickup and drop off
 • Shopping
 • Water Bottles
 • All Taxes and Service Charges
 • Meet and Assist at airport
 • Tiket penerbangan domestik
 • Penginapan
 • Bayaran kemasukan ke semua tapak seperti yang ditunjukkan pada jadual perjalanan

Pengecualian


 •     Visa charges    
 •     Insurance    
 •     Passport costs    
 •     Any optional tours    
 •     Tipping    
 •     Personal spendings    
 •     Penerbangan Antarabangsa    
Pilihan tempahan
Pilih Tarikh
Tulis Ulasan x

Sila Ambil Perhatian : Setelah ulasan tambah tidak boleh dihapuskan atau dikemaskiniTambah ke Senarai Pilihan Booking Options